E-coaching: efficiënt en goedkoop!

E-coachingBij Charlotte Jongerencoaching heb je de keuze tussen face to face coaching (f2f) of e-coaching.

Jongeren vinden het vaak heel  fijn om e-coaching te krijgen: het is net als e-therapie laagdrempelig en relatief anoniem. Van e-therapie is wetenschappelijk bewezen dat het heel succesvol is bij het behandelen van depressies, angsten en trauma’s.

E-coaching kan je doen vanuit je eigen kamer, of waar je maar wilt. Mijn ervaring is dat e-coaching heel prettig en efficiënt, kostenbesparend en flexibel is.

Ik e-coach per skype, chat en mail. Het maakt niet uit welke vorm je kiest en ze lopen ook vaak door elkaar: soms heb je de behoefte om te skypen, dan weer om te chatten of te mailen. Het kan allemaal en werkt op zijn eigen manier.

Ik zal de voors en tegens even op een rijtje zetten.

Voordelen:

 1. Tijdswinst en goedkoper (je hoeft niet te reizen).
 2. Flexibel (kan ff tussendoor).
 3. Gelijktijdig (bij skype en chat).
 4. Een aaneenschakeling van contacten zo vaak jij wilt waardoor je je erg betrokken voelt (en ik ook).
 5. Kleine actiestappen.
 6. In je eigen sfeer (eigen kamer en computer).
 7. Anoniemer waardoor je je makkelijker openstelt en sneller tot de kern kan komen.
 8. Beter bij de les omdat er weinig afleiding is van bijvoorbeeld omgevingsgeluiden.Tijd voor overleg: jij kan even overleggen met huisgenoten terwijl je skypt of mailt en de coach kan met collega’s of andere deskundigen overleggen (bij mail).
 9. Bij mail: door te schrijven kan je nadenken en de gebeurtenissen eerder verwerken. Je zelfinzicht verbetert sneller en je krijgt een groot gevoel van controle. Je kan over de tekst van jou en het antwoord van mij broeden, omdat je hem zo vaak als je wilt kan herlezen.

Nadelen:

 1. Onzichtbaarheid: we kunnen elkaars lichaamstaal niet lezen, of gedeeltelijk (hoofd en bovenkant romp bij skype).
 2. Je hebt een goede internetverbinding nodig (vooral bij skype).
 3. Bij mail kunnen vragen en antwoorden door elkaar gaan lopen: jij hebt je volgende mail al gestuurd terwijl ik de voorgaande nog niet heb beantwoord.
 4. Je bent minder geconcentreerd: omdat je kan gaan multitasken: je laten coachen terwijl je tegelijkertijd afgeleid wordt door andere dingen (bij mail).
 5. De verwachting kan bij je gaan ontstaan dat de coach 24/7 te mailen is. Frustrerend als je niet meteen antwoord krijgt.

Dus voordat je beslist of je je wilt laten e-coachen, kijk wat je belangrijk vindt in een coaching en kies dan voor f2f contact of e-coaching.

Net als bij een f2f traject, spreken we wensen en doelen af, wanneer ben je klaar, wat heb je nodig, ik mail je een vragenlijst om wat meer over je te weten te komen etc.

Je kan een 5-ritten kaart kopen voor 5 keer een half uur e-coaching à € 125.

Wil je meer weten, mail, skype, sms of bel me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *